Chiro Recykleren/Team Eco

Operatie Proper

In de chiro wordt nagedacht over hoe we milieuvriendelijker kunnen zijn binnen onze chiro. Denk maar aan onze herbruikbare chirobekers die we regelmatig gebruiken. Vorig werkjaar deden we voor de eerste keer mee aan Operatie Proper van Mooimakers. We zijn dan af en toe zwerfvuil gaan oprapen, hebben meegedaan aan de lenteschoonmaak, herbruikbaar materiaal gebruikt op weekend/kamp… Dit werd allemaal gedaan in samenwerking met Gemeente Pittem. Doordat we meededen met dit project kregen we een mooie beloning van €800 via Mooimakers. Dit jaar zijn we opnieuw gestart met onze deelname van Operatie Proper. Dit jaar kijken we om vuilbakken in ieder lokaal te plaatsen, gaan we ook opnieuw meedoen met de lenteschoonmaak en af en toe zwerfafval gaan rapen. Samen gaan we voor mooie gebieden waar we veel spelletjes kunnen gaan spelen!

Chiro recykleren

Heb jij in jouw kleerkast ook een hele hoop chirokleren liggen die je amper gebruikt, maar toch nog te goed vindt om weg te gooien? Of heb je wel eens zin in wat vernieuwing in je chirokast, maar wil je daar niet te veel geld aan uitgeven? Dan is ons recykleerrek het perfecte idee!
Team ECO heeft een ruilrek gemaakt, een klerenruil voor groot en klein!

Het concept:
Stap 1: Ga thuis in je kleerkast op zoek naar chirokledij (broek, rok of trui) die je niet meer draagt omdat ze te klein zijn, maardie er wel nog steeds degelijk uitzien.
Stap 2: Kom op een Chiro zondag naar de inschrijvingstafel met jouw ruilbare kledij en neem gratis evenveel kledij mee als je binnenbracht.
Stap 3: Als er niets hangt, dan krijg je ene tegoedbon van 10 euro per kledingstuk. 
Stap 4: Je kan altijs iets kopen van het rek voor 10 euro.