Kamp

 

Ieder jaar gaan wij op kamp van 11 tot 19 augustus. Tijdens deze 9-daagse spelen we veel spelletjes, krijgen we lekker eten van onze kokjes en beleven we de tijd van ons leven. 

Wat moet je allemaal weten over ons kamp?

Het kamp gaat grotendeels door binnen je afdeling. Elke dag voorziet de leiding een tof spel. Ook zijn er een paar gezamenlijke activiteiten zoals: zangstonde, dagtocht en aspigroepsspel.

De prijs van ons kamp is afhankelijk van hoeveel broertjes of zusjes je hebt. Als je enig kind bent, betaal je 160 euro. Heb je een broertje of zusje, betaal jij 160 euro en de ander 145 euro. Stel nu dat je nóg een broertje of zusje hebt, betaalt hij of zij slechts 130 euro. Indien je met meer dan drie bent thuis, betaalt het eerste kind 160 euro, het tweede 145 euro en al de rest 130 euro.

Ook vragen we een extra 10 euro voor de Keti's en Aspi's. Dit om de kosten van het voorkamp te drukken. 

We begrijpen dat dit voor gezinnen al snel een groot bedrag wordt om in één keer te betalen. Daarom geven we voor iedereen de optie om in drie schijven te betalen, omdat hier vorige jaren veel positieve reacties op kwamen. 60 euro per kind voor eind mei, 60 euro per kind voor eind juni en in juli laten wij jou persoonlijk via mail weten hoeveel je nog moet betalen. Zo betaal jij zeker niet te veel en zijn wij zeker dat alles in orde is. 

TOTALE PRIJS PER KIND:

Kind 1:                       €160

Kind 2:                       €145

Kind 3:                       €130

Kind 4,5,6…:              €130

Keti's en Aspi's voorkamp: €10 extra

WANNEER WAT BETALEN:

Vóór 31 mei:            €60 per kind

Vóór 30 juni:            €60 per kind. Als je beslist om alles in een keer te betalen, is dit ook de einddatum.

Vóór 30 juli:             Het resterende bedrag dat via mail zal gecommuniceerd worden.

Betalen kan tot en met 30 juni en kinderen die nog niet ingeschreven zijn voor het Chiro-jaar moeten ook 25 euro betalen. Dit is om verzekerd te zijn bij Chiro Nationaal. Meer info over inschrijven is te vinden op onze site

Wij zullen jullie daarnaast ook een geheugensteuntje proberen te geven voor iedere deadline. 

HOE BETALEN:

Overschrijven naar:    BE68 7387 0610 3034

Mededeling:               “Chirokamp 2024 + naam leden + bijbehorende afdelingen”

Hoe ziet een dag op kamp eruit?

Om 8u begint de dag, dan ontwaken alle chirowietjes uit hun slaap. Wassen, plassen, haren kammen kan tot 8u30 want dan klinkt het verzamelliedje. Bij het verzamelliedje verzamelen we allemaal samen!

Vooraleer we ons lekker ontbijt kunnen opsmullen, moeten we zorgen dat we helemaal wakker zijn. Wij als echte chirowietjes moeten fit zijn om de hele dag te kunnen spelen Zo doen wij bijna iedere morgen een ochtendgym waarin we onze stramme ledematen eens goed strekken. Want goed begonnen is half gewonnen!

Na het ontbijt starten we met de afwas. Niet iedereen hierbij helpen, enkele kindjes kunnen dus vrij gaan spelen! We wisselen natuurlijk wel eens af, anders is het niet eerlijk hé. Na de afwas bekijken we het super grappige en spannende toneel! De rest van de voormiddag wordt besteed aan leuke spelletjes in eigen afdeling.

Voor we het weten is het alweer 12u15 waarbij de sloebers, speelclub, rakwi's, tito's, keti’s en aspi’s alweer worden bijeengeroepen om hun beste dansskills te showen. Na deze spetterende kampdans bouwen we een feestje aan tafel om daarna onszelf helemaal vol te proppen met het heerlijke eten dat gemaakt wordt door onze goedlachse kokjes. SMAKELIJK!

Nadat we alles hebben opgegeten en de plezante afwas gedaan is, trekken we ons een uurtje terug naar onze kamer om wat tot rust te komen en onze batterijen op te laden. Zo kunnen we er weer stevig tegenaan in de namiddag. We maken we ons klaar voor een bèresjieke activiteit die de leiding voor ons in petto heeft. Om 16u is het tijd voor het vieruurtje want van al dat spelen krijg je natuurlijk honger! Daarna spelen we door tot 18u30 waarna we alles uit te kast halen tijdens de kampdans. Natuurlijk wordt dit vervolgt door een heerlijk avondmaal.

’s Avonds kijken we na de afwas naar het vervolg van het thema, waarbij we weer lachen, gieren en brullen. Maar niet getreurd, de dag loopt nog niet ten einde, na het thema is er nog even tijd om te ravotten binnen je afdeling! Om 20u30 brengen de sloebers een bezoek aan dromenland na nog even leuk te spelen. De speelclub zoekt een halfuurtje later ook hun slaapkamer op. Om 21u30 kruipen de rakwi's in hun slaapzak en de tito's zoeken hun veldbedden of luchtmatrassen op om 22u. De keti’s en aspi’s kunnen nog wat gezellig napraten voor ook zij hun tent induiken.